25 Mayıs 2012 Cuma

Online Dating Vaadi - Ve Tuzaklar


Amina Han tarafından

Çevrimiçi partner kişisel reklam ile az-daha-pozitif bir ilişki uzun bir yol kat etti. Ama aslında o özel birini karşılamak için daha iyi bir yolu nedir?

Bazı açılardan evet - ve diğerleri, belki de değil, Kamu Yararına Psychological Science dergisi tarafından yayımlanan dating online bir araştırmaya göre.

"Romantik ilişkiler her yerde başlayabilir. Aşk tanrısının ok grev, bir partide bir ortak arıyor, ya da trende kendi işleriyle uğraşırken, satranç ve voleybol oynayarak, kilise veya okulda olabilir zaman, "yazar yazın. "Ama bazen Cupid tatile gider, ya da uzun bir şekerleme alır, ya da ömrü orijinal filmler bir maraton için geri başladı. Arzu potansiyel ortaklar erişilmez görünüyor zaman bir sonucu olarak, insanların zaman uzanıyor üzerinden gidin. "

Değil mi, tüm insanlar aracılığıyla ayıklayacaktır - Match.com veya eHarmony gibi bir çok tanışma siteleri, insanların kendi "maç" bulmanıza yardımcı olabilir özel bir "algoritma" uyguladığına dikkat rastgele gerçek hayattaki buluşmalar göre bir avantajımız var iddiasında ilk etapta uyumlu olacak. Ama bu uygulama büyük ölçüde yanıltıcı ve hatta ters olabilir - bu formüllerin hiçbiri titiz bilimsel değerlendirmeye tabi tutulmuştur özellikle de - araştırmaya göre.

"Potansiyel ortakların büyük bir havuz için hazır erişim online daters potansiyel ortaklar nesnelleştirmeye ve hatta bunlardan biri taahhüt isteklerini çürüten açan bir değerlendirici, değerlendirme odaklı zihniyet uyandırabilir," yazarlar tarafından yönetilen çalışmada yazmak Northwestern Üniversitesi Eli Finkel. "Ayrıca potansiyel ortakların büyük dizi arasında seçim yaparken insanlar tembel, tedbirsiz kararlar vermesine neden olabilir."

Bu tür görünüşte önemsiz bir ayrım fark yarattı ki, diğer şeyler arasında bulundu, Finkel, diğer iş andıran. Bu Finkel dediği tetikler, çünkü erkekler kameraya gülümsemeye kadınların yanıt verirken - kuluçkahane, gizemli havası - Örneğin, kadınların kameradan uzak bakışları erkekler için gitmek "erkek cinsel aşırı algı önyargı. '"

Ama bu siteler de çıkmak istiyorsan başkalarına görülmemiş erişim sağlayan tek gerçeği single aksi halde, yazarlar belirtmek isterim daha kalıcı bir bağ karşılamak ve oluşturmak için çok fazla fırsat var demektir. Ilgi varsa, hüner mümkün olduğu kadar çabuk off-line şeyler almak için olabilir - bir yüz-yüze etkileşimin daha iyi bir yolu, çünkü "kendi romantik potansiyeli daha net bir fikir edinmek."