2 Mayıs 2010 Pazar

İnternet â € ~ yapar ™ bulmak daha kolay lovesâ € kaybetti


Todd ve Janelle Kuzey Kaliforniya'da komşu yüksek okullara, gençlere büyük, tekerlekli Jacked-up kamyonlar yolların cruised kırsal kasabalarda gitti.

Todd, ama, bir gümüş Porsche sürdü.

Onlar McDonaldâ € ™ buluştu â € "fries bir yüzü ilk bakışta aşk yok" dedi.

Fishermanâ € ™ de bir tarih sırasında Wharf San Francisco s, Janelle, bir yabancı bir "öpüşme ihlali çift yayınladı hatırlıyordu."

"O bulaşıcı mutluluk yaymak için bize teşekkür etti."

Ancak Todd ordusunda askere ve vardı nihai atama Kore onu alacaktı.

onların aşkı canlı tutmak için kararlı, Janelle havalimanına 1986 yılında götürdüler. Ona her gün yazdı, ama kelime o başkalarının çıkıyormuş Todd ulaştı. dedikodu yanlış olmasına rağmen, Todd çekildi.

"Ben harap oldu," Janelle, "ama ben devam etti."

O başkasına meşgul oldu. Onun düğün öncesi gece ona "Todd kutusuna fotoğrafları gözenekli," bu hea € ™ d sırıtmak ve Ondan fırçalamak dua.

1997 yılında Janelleâ € ™ evlilik sökülmüş var. konfor arayan, onun anne görmek için eve döndü. O Todd ne olmuştu ki kötü bir şey korkunç bir his vardı, bu yüzden onun fotoğrafları tekrar gittim.

Daha sonra o hafta, o Todd için Internet â € arama yapmak "ve Los Angeles'ta bulduk.

"Nedense, bir mesaj bırakmak başardı" dedi. "İki gün sonra, ben onun sesini, kalbim erimiş duydum."

Bulma telefon kitap, özel bir dedektif ya da şans bir dizi gerektiren kullanılan aşk kaybetti.

Google'da Bugün, eski aşıklar olabilir bir ad yazın.

En romantik toplantıları, Nancy Kalish, California State Üniversitesi'nde psikolog veya ilk erken oneâ € ™ arasındaki "ilişkileri â € seviyor dahil gençler ve erken 20s dedim.

canlanan romantizm içinde uzman, Kalish kayıp-andfound romantik şaşırtıcı başarılı olduğunu belirterek, her iki partner sağlanan başka zaman reconnect bağlı değildir.

1000 onun ilk örnek olarak kayıp-ve-95, neredeyse dörtte üçü birlikte çalışmanın bir on yıl sonra kalan aşıklar yaşları 18 bulundu. Ne zaman bu geçmiş aşıkların birbirlerine evli, onların boşanma oranı dört yıl en fazla yüzde 1,5 oldu sonra.

Genellikle ikinci evlilikler oldukça kırılgandır: büyük, hakkında yeniden evlenmesine yeniden beş yıl içinde boşanmış olsun bütün çiftlerin dördüncü olarak halk içinde.

"Çiftler (bağlarını tekrar canlanan bir) Birçok birlikte büyümüş veya arkadaş ve ortak değerler ve ortak" Kalish dedi. "Onlar biçimlendirici yıllar birlikte geçirdiğimiz ve her otherâ € ™ kazanmasından bu yana tüm romantik standart var."

Tüm güç ve canlanan romantizm esneklik için, ancak, Kalish karanlık bir tarafı: karşılaştığında daha keşfetti plansız, ve bu insanların çok uzak duygular onlar € ™ t didnâ olup gidiyor onlar hala vardı, evlilik yerleştirerek â € biliyorum risk altında "bile iyi evlilikler â €".

Onu en son örnek olarak, kayıp-TR toplantıları fazla yüzde 60 ilişkiler dahil.

Onu en çekici bulma: canlanan sevgi felaket güç. en sıradan işler dona € ™ t evlilikleri bitmek rağmen, ya da ilk başlarında daha riskli olan seviyor ile yeniden bir araya gelmeler.

Bazı onun araştırma sırasında tanıştı insanların her şeyi â kaybetmek isteyen olmuştu € "çocukları, arkadaşlıklar, işletmeler â €" bir arada olmak.

Onlar genç beynin hormonal yangında sahte çünkü bu tür romans falan yoğun silinmez olabilir.

Bunlar yeniden bir araya birinci ya da aşk erken yıl sonra olan "eş zamanlı bombaladı sersem, uzun vadeli sevgi patlayıcı, yeni aşk derece tatmin edici birleştiğinde çok cinsel ancak geçici kimyasalları, derinden rahatlatıcı kimyasallar," dedi.

O psikiyatrist Thomas Lewis, A Genel Teorisi Aşk yazarı mantıklı olur.

"Ergen beyin testosteron ve progesteron, steroid seks hormonları cinsel şiddet dahil," diyor artan düzeyde maruz kalmaktadır.

o 2004-05 döneminde yaklaşık yüzde 62 (önceki yıllarda yüzde 30 ile karşılaştırıldığında işleri dahil okudu 1600 kayıp-TR toplantıları) Of.

Çoğu eşler dona € ™ t zaman ortak bir lise arkadaşım o ilk e-posta duyurdu risk gerçekleştirmek: arkadaş karşı cinsten ise, diyor, alarm çanları çıkmak gerekir.

Aynı şekilde: "youâ € ™ re evli ise, uzun ve zor olduğunu ilk aşkı başvurmadan önce. Yaşamınız sonsuza dek değişmiş olabileceğini düşünüyoruz."

Dating, Sex & Dostluk: Sağlıklı İlişkiler için açık ve dürüst bir Kılavuzu