29 Nisan 2010 Perşembe

Lady şempanzelerin meyve yasak aşk


Eksik meyve brazenly altından çiftçinin çalınan sevmek gizli, vahşi erkek şempanze ve onların hanımları, İngiliz araştırmacıların en azından olabilir bakışlarını demek çekti.

yerel çiftliklerden Batı Afrika tutam meyve Wild şempanzeler bayan şempanzeler etkilemek ve onu ödemek gibi görünüyor, Dr Kimberley Hockings Üniversitesi psikoloji Stirling'in bölümünün dedi.

"En çok bu kadın ona daha consortships yapan paylaştı ve onun dışında diğer yetişkin erkek, hatta alfa erkek daha damat alınan erişkin erkek," Hockings olan çalışma Public Library Science dergisi PLoS One görünür dedi.

"Böyle cesur davranış çekici bir özellik olarak kabul edilebilir" Hockings dedi.

O ve arkadaşları ekin-baskınlar Bossou ve Batı Afrika köyünde vahşi erkek şempanzenin tarafından Cumhuriyeti Gine yapılan okudu. Çalışma ile ilgisi olmayan şempanzeler tarafından bitkisel besinlerde rutin paylaşımı sadece kayıtlı örneğidir, araştırmacılar söyledi.

Tercih meyve genellikle büyük ve kolay paylaşılması gereken papaya, ama portakal ve ananas da attı.

Hockings arzu edilir bir gıda maddesini tek bir olumlu dikkat çekebilir ve kurmak ya da yetişkin bir erkek şempanze ilişkileri çimento yardımcı sahip "dedi.

Yetişkin erkeklerin çoğu bu tür gıdalar maruz kalan yerlerde elde edilen paylaşmak ve yerel halkın huzurunda yüksektir.

"Kes-baskınlar erişkin erkeklerde diğer grup üyelerine reklam yiğitliği olabilir" dedi.

Hockings erkek işaretleri onların riskli davranışları sinir bozucu gibi kaba kendini bir davranış örüntüsü anksiyete öneriyor kol büyük hareketleri içeren çizilmemesi kanıtıydı olduğunu gösterdi "dedi. Kaba kendini tırmalama düzeyleri dört katından fazla zaman erişkin erkek fiş çaldı yüksek ve idi vahşi gıda ile karşılaştırıldığında ekili yemek yedik. Bununla birlikte, çalınan yiyecekleri daha sık paylaşıldı yabani bitkisel besinlerde daha.