10 Haziran 2011 Cuma

Online Grows Dating


Wailin By Wong

Jay ve Christina Lorance ilk Internet, hatta bir yabancı ile elektronik iletişim fikri, birçok Amerikalı için yabancı bir kavram olduğu Mayıs 1996, bir MSN sohbet odasında bir araya geldi.

Onların online etkileşim Colorado'da bir yüz-yüze görüşme ile sonuçlanan, telefon görüşmeleri ve salyangoz-posta mektupları dört ay yol açtı. Jay bir halka ile geldi. Bir yıl dört ay sonra evlendiler.

"Biz bir sürü insan şok," Christina Lorance, 41 dedi. "Ben New Yorklu olduğumu ve o yüzden ilk soru herkes vardı, Oklahoma's 'Nasıl tanıştınız?' ... biz İnternet, olur hata gözlerini dediği zaman. Onlar bile gerçek olduğunu bilmiyordum. "

Dijital kültür Lorances ilk sanal toplantı beri büyük ölçüde değişti. Online büyük ölçüde sadece sosyal bodur nerds için bir seçenek olarak damgalanma döken olan şimdi birini karşılamak için bir kabul ve sıradan bir yoldur kalma. Match.com, önde gelen web sitelerinden biri, Nisan ayında 15. yılını kutladı.

ileri teknoloji kişilik kimya garanti edemesek de, onların çöpçatanlık algoritmalar touting veya demografik niş ikram yeni sunduğu onlarca durmadı.

o benzer değerlere sahip birini karşılamak istedim, çünkü Michelle Teplitz, 29 yaşındaki Connecticut yerli, Jdate, Yahudi single doğru dişli bir siteye çekildi.

"Bu bir barda konuşmak istemem insanları yabani otlar," JDate üç yıllık kocası araya geldi Teplitz dedi. "Siz (eğer toplantı konum), çoğunlukla, onların yaşam geçirmek istiyorum toplantı birisi ilgilenen kişiler, bu sitede olduğunda biliyorum."

Online dating büyük bir iş haline geldi. Match.com ve IAC / İnteraktif Corp bir parçasıdır eharmony düğün ve ebeveynlik, Weddingbee ve JustMommies dahil olmak üzere ilgili diğer web özellikleri kazanmış iken son zamanlarda, Yahoo özel randevu hizmeti oldu. Web de kalma tabanlı mobil uygulamalar ve hizmetler Facebook içindeki gibi yeni formlar, üstlenmektedir.

model bir başka twist WinkVid, Ürdün Fulghum ve Jake Lumetta bir buluş sayesinde bu yıl başlatıldı. Onların Chicago merkezli şirket, dört dakika süren her tarih ile, web kamerası aracılığıyla online dating hıza sahip.

"Son on yıl için yaklaşık oldu Bu ayıp gerçekten insanların hayatlarını online hareketli olduğu için silinebilir başlıyor ve onlar sosyal ağların ve insanlarla tanışmak sağlayan bu teknolojilerin gerçek fayda görüyoruz," Fulghum dedi.

Bir video köprü yardımcı olabilir sohbet online uyumluluğu arasında kişilik kimya zor boşluk. Hala hiç romantik bir ilişki isimli nasıl gelişeceğini tahmin var. Bazı tanışma siteleri yaşam ortakları maç yetenekleri hakkında övünme rağmen, diğer hizmetler sınırlamaları kabul ediyorsunuz.

"Ben gerçekten, ama düşük bir bar gibi görünüyor 'hayır kötü bir ilk tarih' olarak bizim sorumluluk düşünüyorum nedeni size bir ruh eşini söz veremem," diyor Sam Yagan, OKCupid kurucularından dedi. "Bu çok saçma. That's kimya ve ne birbirimizi görmek olur. "

mainstream içine çevrimiçi kalma ortaya çıkması için en basit nedeni daha Amerikalılar dijital okur-yazar olmasıdır. toplantı ve kur romantik bir ortağın asırlık uygulamada tüketicilerin Web hayatlarını daha davranış olarak online taşındı.

Pew Araştırma Merkezi Internet & American Life Project tarafından yapılan bir çalışmada, 2.006 yaklaşık 7 milyon Amerikan yetişkin online ortamda bir araya geldi biriyle dışarı çıktığını bildirdi. Bu sayıyı kesinlikle bugüne kadar gitti, Andrew Fiore, 2003 yılından beri online dating okudu Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde doktora adayı söyledi.

"En kısa sürede size yaklaşık 7 milyon kişi tarih oluyor konuşurken, muhtemelen tüm bilgisayar meraklılarının olamaz," Fiore dedi. "Eğer demografik bakarsanız, daha genel olarak internette insanlara çok benzer online dating kullanarak."

Bu tipik kullanıcılar Chicagolular Casey Zgutowicz, 32, ve Micaela De Alba, 30, eharmony günü bir araya gelerek kısa bir süre önce nişanlı çift vardır.

dating Online "Eğer soğan geri peeling konum anlamda iyi," Zgutowicz dedi. O kişi toplantı öncesi "Eğer benzer bir vakıf olduğunu biliyorum" çünkü tamamladıktan eharmony's karmaşık kişilik anketi, bir "yorucu süreç" ama yararlı olduğunu söyledi.

Meksika Haziran 2011 düğün planlama Zgutowicz ve De Alba, artık onların "biz tanıştık" öykü, roman olduğunu düşünüyorum "dedi.

"Biz onun ötesinde taşındım," De Alba dedi.

ağız Pozitif kelime de online tanışma siteleri güvenilirliğini artırmak yardımcı olmuştur. 2006 Pew araştırmasına göre, 30 milyon yetişkin ya da uzun vadeli bir ilişki içinde oldu evli biri o online buluştu birileri bilerek bildirdi.

"Çevrimiçi başlayan bir ilişki içinde olan bir arkadaşım var sonra, bir kavşakta konum," Yagan dedi. "Ya arkadaş garip ve weirdos ile arkadaş konum, ya da garip değil."

Hala stigma bazı insanlar için var. Holly Brunner, Washington, DC, 32 yaşında patoloji asistan, onun arkadaşlarına söyledi onlar o bir motosiklet sonra keşfedilen bir karaciğer tümörü üzerinde biyopsisi çağrılan acil servis, tanıştığı eharmony üzerinden bir adamla tanıştım dedi kaza hastanede onu indi.

Bunun dışında tek hıçkırık itibaren Brunner ona eharmony deneyim memnun's ve o 2008 yılında sitesi üzerinden bir araya geldi biriyle bir ilişki içinde olduğunu söyledi.

"Ben Arkadaşlığın başka bir yol düşünemiyorum" dedi.

Bazen, sadece orada değil kıvılcım. Samuel DiMatteo, 76, ama birkaç yıldır Yahoo Personals kullanılan onun abonelik sukut izin vereceği o tanıştığı kadınların avuç ile "o tıklama" bulamadık çünkü.

"Muhtemelen, ben daha genç olsaydı daha iyi olurdu," DiMatteo, Evanston tabanlı kâr amacı gütmeyen Mather LifeWays tarafından işletilen bir kafede onun bilgisayar uygulamaları a River Grove ikamet söyledi. "Eğer 76, en çok (insanlar) şekilde ayarlanır olduğun zaman."

yaş Yelpazenin diğer ucunda, Web kuşağın üyeleri, beden dili, bir bilgisayar ekranında arkasında gizli birinden ipuçlarını okumak için nasıl akıcı olduğunu söylüyorsun.

"Ben insanların nasıl tip gördüğümde hemen kendi kişiliklerini okuyabilirsiniz: gramer, lingo, Net-kullandıkları konuşuyoruz," OKCupid fazla bir yıllık sevgilisi araya geldi Iris Febres, 22, dedi.

Febres ve onun erkek arkadaşı böylece koparmamak için Skype kullanmak, birbirinden ülkede yaşıyoruz.

Bu sürekli temas, bir ilişkide bir çift karşılayan nasıl olursa olsun çok önemlidir. Sadece ve üç oğlu var Aralık ayında 13. evlilik yıldönümünü kutlayacak Lorances, isteyin.

"İletişim hayatın bize uzak bu yardım etti ne," Christina Lorance dedi. "Bu gün için, sadece ben ve o konuşurken, bir Cumartesi günü bütün gece ayakta kalabilirim."