19 Şubat 2011 Cumartesi

Aşk Ekonomisi


Tracy Clark-Flory By

Bu hafta başında, online tanışma siteleri OKCupid onun saygısız araştırma blogda bir tuhaf yeni bulgu açıkladı: daha fazla erkek, bir kadının bakışları hakkında o sitede alacağı daha fazla mesaj katılmıyorum. Veya, yazılar yazar, Hıristiyan Dümen, dediği gibi: "Bazı erkekler çirkin olduğunu düşündüğünde, diğer erkeklere daha mesaj muhtemeldir. Ve bazı erkekler sevimli olduğunu düşündüğün zaman, diğer erkeklere göre daha az ilgi duymaya "Bu, counterintuitive ve kıvrık görünüyor, ama Dümen öyle gibi anlatıyor:". Birinin içine gerçekten bir adamsın varsayalım. Başka erkekler ilgisiz olan şüpheleniyorsanız, daha az rekabet demektir. Bu nedenle bir mesaj göndermek üzere bir parçasını teşvike sahip. "Temel oyun teorisi's, dedi.

diğer ekonomik ilkelerin yanı sıra, oyun teorisi ilişki tavsiye ve Arkadaşlığın dünyanın yeni popüler araçlarından biridir. tek-ve-arayanlar için, bu çabalar bir çözülebilir denklemi içine romantizm açmak için, cazibe ölçmek için, son derece cazip. (Hariç bu oldukça sade açısından uygun lisans sıkıntısı açıklamak için kullanılan zaman.) Bay Doğru çekmek için nasıl ya da "master pikap sanatçı" haline hakkında orada sayısız kendi kendine yardım kitapları vardır - ancak pek çok eksikliği damga bu matematiksel otorite. fısıldar ile çok farklı köşelerinden "hişt, burada kusursuz sır", bir şey son derece bir conquerable algoritmaya aşk azaltan bir yaklaşım rahatlatıcı var.

Jose-Manuel Rey, İspanya ekonomi profesörü, bazı çekici kadınları barlarda erkekler tarafından göz ardı edilir niçin "Carol Sendromu" olarak adlandırılan bir teori geliştirdi. O bu son OKCupid araştırma "sağlam bir teorik açıklama olmaktan uzaktır" belirtiyor ama onun teorisinin "deneysel bir onay olarak görülebilir" görüşündedir. "En çok erkeklerin tercihleri bir kadın gerçekten sıcak dikkate yaslanıyor, oyun teorisi modeli ... inhibisyonunun erkek (rational!) mekanizması kadın sonunda hiç kimse tarafından yaklaştı olabileceğini ima, [o ve talep olduğunu ve bu yüzden onun peşinden gitmek onların zaman kaybı olacağını varsayımı] açıklıyor. "Diye de ekliyor : ". Sonuç olarak, beklenen olabileceğini olan çekiciliğinin daha fazla mesaj [ve] flört önerilerini almak daha çeşitli şekillerde algılanıyor kadınlar"

Ekonomi ve romantizm, ama garip bir çift gibi görünebilir Paula Szuchman, yaklaşan yazarlarından "Spousonomics: Master Aşk, Evlilik & Dirty Yemekleri için Ekonomi kullanarak," e-posta ile bana şöyle dedi: "Biz düşünmek sevmiyorum stratejik durumlar olarak ilişkileri. Onları düşünmek gibi yukarıda, aşk ve romantizm ve dostluk hakkında tüm olarak. Ama aynı değillerdir. Aşk büyük, ama bir ilişki uzun mesafe için sağlam tutmak için yeterli değil. "

"Ekonomi insanların ve toplumların kıt kaynakların tahsis nasıl çalışmadır" dedi. "İlişkileri kıt kaynakların paylaşımı iki kişi dahil. - Ve dengeler dahil olacak tabii ki - işte bu her şeyin zamanı, enerji, libidos, para, hırs, sabır, ister" Örneğin, bağladım bir kadın düşünün bir adam ve maliyet ve fayda ya gece kalmak ya da kendi yatağında daha iyi bir gece uykusu için dışarı sinsi ve tartmak zorunda. "Her iki şekilde de kaynak ve dengeler hakkında hepsi," diyor. "Bunun yerine gibi düşünmeye başlarsanız, o ben terk edersen neler düşünecek, ben algılanacaktır sana nasıl sular çamurlu, vs, vs, bırakın yoksa. Eğer statik çıkarırsanız ve fiili trade-off odaklanmak - uyku veya uyku - Eğer doğru kararı yapacağız. Teorik olarak. "

O zor parçası - ekonomik teori insan duygu ve cazibe gizemli, pürüzlü arazi üzerinden mükemmel bir rehber değildir. Ben ve online daters kadar eşleme için kendi patentli müthiş algoritması rağmen, ve artık neredeyse bir yıl OKCupid oldum çok 90 veya daha yüksek ise maç, sadece iki tarih gitmek için ilham kaynağı oldum. (Ne dışarı panned.) Bir profil resmi ve arsız kendinden özet düşürüldü insanların sahip hakkında bir şey rahatsız edici var. Ben, ya da yararlanmak için kendi yetersizlik üzerinde yakalanmak onlar ", orada" "kendi" ve "onlar" konum arasındaki farkı bilmiyorum gerçeği - çok hoş bir kişi için geçerli özellikler! Bu çok baskı hoş görünmüyor. Ve henüz, ben şahsen bu adamlar bir araya geldi eğer, ben bazıları çok sevimli ve çekici bulur eminim. o kimya veya başka bir şey tamamen olsun, bu denklemden eksiktir.