20 Nisan 2010 Salı

Japon kadınlar Romantik genç erkeklere bakmak


Tokyo - 34 yaşındaki Sayuri Shimizu anne babasının o altı yıl daha genç bir adamla evlenmek için kendini daha da üzgün değildi planlanan haber kırdı.

Onlar sadece o nihayet evleniyor oldu sevindik.

Japon kadınların sayısı giderek artıyor geciktirmek veya tamamen evlilik kaptan. Ama halen romantizm istiyorum, genç erkeklerin modaya uygun bir seçenektir.

Japon kadınların artan mali bağımsızlık eşleri geleneksel ekonomik yiyecek için kocaları dayanıyordu bir ülkede genç erkeklerle ilişkileri daha uygun seçenek bu gün yapar.

"Evlilik bir geçim için kullanılan," Kaori Haishi (40), konu hakkında kitaplar yazmış olan ve kendi kocası Yasushi, 34 olduğunu söyledi.

Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma tarafından yapılan bir ankete göre gelin ile Evlilikleri büyük damat neredeyse bir-2002 tüm düğün üçte kadar hemen altında% 18 1987 yılında oluşturdu.

Kadınlar artık evlenmek bekliyor - yaş ortalaması ilk evlilikleri için 29,8, 2005 yılında 25,9, 1992 yılında atladı - erken otuzlu yaşlarında evlenmemiş kadınların oranı% 32, geçen yıl yaklaşık% 14 1990 yılında yükselmiştir.

evlilik kadınsı nefret kısmı onların itaatkar olmalı, sosyal yorumcu Rika Kayama dedi çalışma köklü kavramına karşı kadınların yükselen durumunu yansıtır.

"Sonuç olarak, çalışma içinde yetkili ve yüksek gelir zor kocaları ve ortaklar bulmak bulmak kadınlar," dedi.

Japon kadınlar artık evlilik üzerine çalışma çıkmak bekleniyor. Onlar pek çok ülkede, bir 1986 Eşit İstihdam Fırsatı Hukuk kızkardeşlerinin lag sırasında çok sayıda resmi engeller kaldırıldı.

Fakat genç adam bir kez utanç neden Dating Mika Tsukuda (35) Eşi 29 olduğunu, arkadaşları sembolü "durumu bir tür" olarak genç bir adam çıkıyor bakın diyor.

Kadınlar geleneksel wifely rolleri bağlı kalmayı isteksiz genç erkeklerin esnek tutum tercih ediyorum.

"Ben tarihli olduğunuz tüm büyük adamlar onlar bana işimi bırakmak istediğini söyledi," Haishi dedi.

Her şey genç erkekler evlenmek yaşlı kadınlar için pembe olan.

Kaori ve Yasushi Haishi konservatif Japon bankacılar göz ucuyla bir konut kredisi aranan baktı bulundu.

onların bakış açısı bu adam büyük kadın olmalı ve kadın evinde ait olduğu "Bizi borç para yoktu," dedi.

Shimizu ailesi fazla nişanlısı endişelendik "dedi ona zaman onları ona düğün planını anlattı. "Ben de sandım: Onu o tamam olsa bile, o kadar genç müzik nedir?"

Takashi Tsukuda yaşlı bir kadın daha az şansı genç bir adam - evlenmek için o bir dul bıraktı olacağım bir ters görür.

"Erkek ve kadın arasındaki yaşam beklentisi içinde ortalama fark â € | biz birbirimize" die böylece yedi yıl olduğunu söyledi. - Reuters