6 Nisan 2012 Cuma

Fast Lane yılında Buluşma


Ola Zdzarska Sanlitun Beijing eğlence hotspot bulunan bir barda onu aylık speed-dating olay için hazırlanıyor meşgul.

Yirmi farklı ülkelerden insanlar ve bölgeler bire bir görüşmeleri olduğunu son yedi dakikada 10 mermi katılmak kadar açın. vakit tamam, erkeklerin alışverişi koltuklar her kişi 10 mini tarihleri ​​olana kadar.

"Ben sıkılır da iki kişi konuşurken, arasında kıvılcım olup olmadığını söyleyebilir," Zdzarska samimi sohbetlere katılan 10 çiftler bakarak, diyor.

Başlangıçta Polonya, Pekin yerleşik fazla bir hobi olarak son beş yılda hızlı kalma olayları organize düşünmektedir.

"Ben ayda bir kez speed-dating etkinlikler yapmak ve her zaman, 100'den fazla kişi bu olay için kaydolmak," diyor. O birlikte iyi eşleştirmek düşünüyor uygulamalar ve handpicks 20 veya 30 kişi okur.

Zdzarska Kullanıcı Fishbowl Olaylar Pekin'de yabancı ve Çince twentysomethings arasında sadece bilinen haline gelmiştir, ancak aynı zamanda bir Çinli online dating şirketi çekti.

Ayrıca, serbest gazeteci Zdzarska, gelecekteki bir proje üzerinde birlikte çalışma hakkında konuşmak ona yaklaştı hangi biri ortaya reddederek, Çin'in en büyük çöpçatanlık sitesi olduğunu ortaya çıkarır.

Şirket onun Fishbowl adı altında Çinli müşterileri ve onun gurbetçi kaynakları kullanarak, bir speed-dating platformu ücret almak istiyor. Ama Zdzarska o her zaman yakında genişleyen planlamıyorum çünkü o hala fırsat düşünmeye söylüyor.

"İşimi onlar tarafından kabul edilmiştir sevindim, ama Fishbowl Olaylar benim kişisel hobi çok daha fazla gibi, ve ben yine de para verme değilim," diyor.

Onun en iyi arkadaşı, Allison Johnson, aynı zamanda ona iş ortağıdır. Ancak Amerika Birleşik Devletleri uzak Johnson ile, tüm etkinlik planlama Zdzarska bırakılmıştır. O, mekanları alır içecek ve yiyecek seçer ve şahsen her aday e-postalar yanıtlar.

"Normalde, ilk orada gelmek olduğunu, ilk kural hizmet vermektedir. Ama döviz onlarla e-postalar (aday) ve hangilerinin seçilmiş gerektiğine karar vermek için ilk temel bilgileri almak, "diyor.

O bir Çinli adam bir kez speed-dating olay kaydoldum ve e-posta yoluyla Amerikalı bir kız arkadaş bulmak arzusunu ifade diyor.

"Amerikalı kız çok geniş bir yelpazede olduğunu ve Çinli-Amerikalı, Afrikalı-Amerikalılar, Kore-Amerikalılar ve benzeri olabilir. Bu yüzden belirli kriterler için sordum, o da herhangi bir Amerikalı kız yapacak yanıtladı. Sonra ben onun gerçekten bir Amerikalı kız ya da sadece bir Amerikan vizesi aradığı şüphe başladı. Ben kara üzerine koydum, "diyor.

Zdzarska sağ katılımcılar seçerken onun için iki büyük kaygılar dışında niyet ve İngilizce akıcılık, milliyet ve yaş söylüyor.

"Ben her zaman olacak delik diğerleri aynı arka plan ile çok sayıda kişi olmayacak, böylece katılımcıların milliyetler dengelemeye çalışın. Ve ben her zaman katılımcılara sürpriz yapmak istiyorum, "diyor.

Aralık ayında bir olay için, 10 kadın üç Çinli İngiltere'den ABD, iki ayrı Anakara, Tayvan iki, iki ve Rusya'dan birinden idi.

"Zaten 50 bir adam dışında, katılımcılar bu süre daha fazla ortak çıkarları ve konuları olan, böylece 25 ve 35 arasında olan," diyor.

Zdzarska Çin speed-dating kültürü yıllar içinde değişen olmuştur ve katılımcılar genç haline gelmektedir diyor.

"İki yıl önce, Fishbowl Olaylar katılan Çinli kadın 30'lu yaşlarının başlarında normal olduğunu ve gerçekten ciddi bir ilişki arıyorum edildi. Ama ben sadece arkadaşlarla buluşmak için etkinlikler için kaydolarak, 25 ve 28 arasında, günümüzde daha genç Çinli kadın görmek, "diyor.

Zhu Wenjing Eylül 2010 tarihinden itibaren Pekin'de bir çokuluslu şirket de program yöneticisi olarak çalıştı. Bu speed-dating katılmak için ilk kez oldu.

Ben Pekin'e gelmeden önce, "Ben uzun yıllar yurtdışında idi, ve ben arkadaş yapma Batı uygulamaya alışkınım. Sonra Pekin Time Out dergisi de Fishbowl Olaylar farketti ve gelmeye karar verdim, "diyor.

Zhu o ciddi bir ilişki arıyorum, ama farklı geçmişlerden gelen yeni arkadaşlar için olmadığını söylüyor.

Zdzarska dışında Çinli kadınların diyor, Çinli erkekler de yabancı kadınlarla speed-dating olaylar yer alma konusunda daha istekli hale gelmektedir.

"Olaylar gelen Çinli erkekler 25 ve 40 yaşları arasında normal olarak, ve çoğu yurtdışında yaşamak için kullanılan ya da Amerika doğumlu Çin vardır. Ama yine de, yurt dışında bulunan ve bir eş arıyorum buraya gelmek hiç Çinli çocuklar da var, "Zdzarska diyor.

O, son yıllarda Çinli erkeklerde cesaret ve açıklık bir artış görmediğini söyledi.

"İki üç yıl önce, Çin-yabancı ilişkiler içine girmiş olan arkadaşlarımın çoğu Çinli kadınlar ve yabancı erkekler vardır," diyor.

Ama şimdi durum değişiyor ve Çinli erkekler artık Fishbowl Etkinlikler az toplam kayıt 40 sini, Zdzarska diyor.

Öte yandan speed-dating olaylar, yabancı erkeklerin aracılığıyla bir eş arıyorum bazı Çinli erkekler doğrudan niyeti farklı olarak, olay arkadaş kendi çemberi genişletmek için bir yol düşünün.

Nad Chishitie iki Fishbowl speed-dating olaylar yer aldı Pekin'de bir İngiliz-yerli web tasarımcısı.

Orada insanlar bu çok utanç verici olacağını düşünüyorum, çünkü "Ben, Birleşik Krallık'ta bu geri böyle bir şey yapılması hiç. Ama şimdi, bunu 150 yuan ($ 24, 18 Euro) harcama serin bir yolu olduğunu düşünüyorum bir kadeh şarap var ve bir Pazar gecesi 10 tamamen farklı kadın ile konuşmak, "diyor.

"Arkadaşlar Stay", "ilk önce tarih Kahve", "tarih edelim" ve "değil bir maç": Katılımcılar mini tarihleri ​​oy için dışarı Zdzarska ellerini kartları. Birkaç gün içinde, o katılımcılar Çünkü maç olup olmadığını bildirerek e-posta gönderir. Eğer öyleyse, e-posta adreslerini değiş tokuş ve bir ilişki peşinde kadar katılımcılara var edilir.

Secret Online Dating Tips Revealed