30 Temmuz 2010 Cuma

Irak'ta Dating


BAĞDAT â € "Ali ve Noura, bir internet sohbet odasına çiçek seviyorum.

Her ikisi de, eğitimli, dindar Sünni Müslümanlar kim Jim Carrey film ve Arapça aşk şarkıları için bir tutku paylaşılan gençtik. Aylarca onlar takıntılı online sohbet etti. dostluk Derinleşen, o utangaç bir webcam toplantı karar verdiler.

Ama ilişki baştan mahkum oldu: O doğu Bağdat'ın sessiz, orta sınıf bir mahallede yaşıyor; o Dicle Nehri boyunca kentin savaşın parçaladığı batısında bulunuyor. Bu söz onların hiç karşılamalı biriydi.

"Bu anlamsız ilişkisi gibiydi," Ali, şimdi Noura benim eski Internet kız arkadaşı "olarak ifade eder" diyor. Onun mesajları yanıt durdu ve nihayet onları yollamayı kesti.

"O kızgın olmalı," dedi hafifçe öne taslak bir sigarasını eğilir utandım diyor. "Biz yalnız birlikte olabilirdik, belki, bu daha farklı olurdu."

Genç Iraklılar, bu kan lekeli başkentin ortalama sokakta evlerinde hapsolmuş, giderek internete yakınları ile sohbet etmek, arkadaş ve aşk için arama takıl dönüyor.

Böyle sanal ilişkiler şaşırtıcı bir şiddet zamanında uyuşturma izolasyon ve korkudan böyle bir sığınak sunar. Ama çoğu zaman onlar â € "bir hayatın baştan çıkarıcı bir hatırlatma şimdi tantalizingly dışarı çoğunda ulaşmak Rainbow vardır.

"Onlar kafesteki kuş gibi," Anas Attar, 22, bir iş adamlarının uydu tabanlı internet bağlantısı erişim satarak talep üzerinde bozdururken artan sayıda diyor.

Irak'ta, birçok Müslüman ülkede olduğu gibi, her zaman zor genç erkek ve kadınlar için birlikte zaman geçirmek olmuştur. Sunumları ailelerin sıklıkla ve düzenli bir şekilde yerleştirilmiştir yakından chaperoned. genellikle bir coed okuluna ilk kez daha ayrıcalıklı arka üniversitede tanıştım, çok sayıda çiftler. Ancak nadiren tek başına birlikteydik meşgul oldukları sürece izin verildi.

Irak'ın iç savaş derinleşti gibi, hatta yakın akrabalar ve arkadaşlar zor araya gelmesi bulduk.

Reem, uzun siyah saçları, ağır makyaj ve altın takılar çok düzenli kolej kız bir sıkı grup ile görüşmek üzere kullanılan 28 yaşındaki çarpıcı ile. parkta Onlar istiyorsunuz piknik, git alışveriş ve dedikodu birbirlerinin de evleri.

O iki yıldır bazıları görmemiştir. Birçok ülkeden kaçtı. O kim girişim dışarıda sadece zaman gerekir kalır.

Depresyon ve ellerini çok fazla zaman, Reem genç Iraklılar için bir İnternet forumunda aşk şiirleri ilanıyla başladı. Yakında o, yalnız genç erkeklerin sorular başlamıştı kimin o ilgili güncel olaylar ve Irak dışında tatil sohbetleri ile.

Onun soyadını vermek korktum bir memur, Reem herhangi biri toplantıya ilgi değil, ama mümkün sadece çevrimiçi serbest konuşmaları bulunuyor.

"Çok ilginç uzak kültür ve geleneğin kısıtları bir adam tanımak için bu," diyor. "Onlar beni teselli ve bir gün bu karmaşa sona erecek olacağını söyle bana."

Orta Doğu, daha çok gençlerin aynı şeyi yapıyoruz karşısında. Irak'ta az sayıda başka yollar onlara etkileşim içindir.

Üniversitelerin giderek daha muhafazakar kaşlarını çatarak kız ve erkek öğrenciler arasında çok fazla temas haline gelmektedir. â € "restoranlar, kafeler, parklar, sosyal kulüpleri" € â eski hangouts çoğu kapalı. işgünü sonunda Bağdat sakinleri acele ev ve terörü ile yaklaşan karanlık sokağa çıkma yasağı dövmek.

Ali Azawi, iyi-Bağdat aile yapmak için uzun boylu, parlak tıp öğrencisi, hiç bir kız arkadaşının onu Arapça sohbet odaları ve Noura bulundu trolü başladı sahip umutsuzluk başlamıştı.

O, bol ve tekrar ve tekrar saatlerce bir yanıt almadan önce yapıştırılan kısa bir giriş, oluşan: "Benim adım Ali, yaşı 23. Ben Bağdat'ta yaşıyor. Ben bir genç, güzel bir kadın arıyorum."

Noura ilk takma â € "Abbas" â € "o büyük, aptal adam görüntülerini conjured diyor altında ona yaklaştı.

O ne bir yaşam için yaptığını biliyorum istedim Müslüman o ait mezhep için. onun cevapları tarafından güvence, o onun bir ilköğretim okulunda onu evden birkaç blok İngilizce öğretilen bir 24 yaşındaki bir kadın olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu ay, espiriler ve müzik indirme ve Bağdat ters tarafta hayatlarının ayrıntıları paylaşan swapping sohbet etti.

Gibi bir adam nispeten güvenli, din karışık mahalle, Azawi hala alabilir yaşayan ve üniversiteye gitmek. Ama hayat çok Noura, Sünni nüfusun çoğunlukta olduğu bölgede bir kadın için farklı olduğunu Şii milisler ile görülme tekrarlanan çatışmalar vardır.

"O dört duvar ve onun PC 24 / 7 önündeki arasında," tuzak olduğunu Azawi, o anne ve babasının ona internette erkeklerle sohbet onaylamayan söyledi çünkü Noura soyadını vermek reddetti diyor. "Ben oturum Her zaman, orada oldu."

diye bir web kamerası onu ilk gördüğümde, diyor, ona küçük bir "kabarık buldum." bir kadın için kolay bir şey yapmak mümkün değildir çünkü Ama "Ben çok özel hissettim."

Altı ay sonra, yine bir araya geldi etmemişti. Ve o ana kadar kendilerine ayrılmış gayrimenkul birkaç mil köprü umudunu kaybetmişti.

Azawi ABD ilişkilerinin kolaylığı kıskanıyor.

"Sen bar var, sokaklar, özgürlük ve hiçbir din," Eğer hakim diyor. Irak'ta, "bu kalp bir savaştır."

Internet Iraklılar için kullanılabilir Saddam Hüseyin'in baskıcı yönetiminin son yıllarında oldu. Birkaç nasıl kullanılacağını biliyordu ve erişim sıkı kontrol altına alındı.

Hüseyin'in devrilmesinden sonra, internet kafelerde yayılmış, binlerce Iraklının yüzlerce Web getiriyor. çevirmeli bağlantılar üzerinde tekel olan kamu internet sağlayıcı, Aboneler, Haziran 2004 ile ilgili 75.000 'dan May 2006 yaklaşık 210.000, ABD askeri rakamlarına göre atladı.

özel sunucular düzinelerce de uydu tabanlı hub, Irak meşhur telefon hatları atlayarak kablosuz bağlantıları bulunuyor.

sermaye sorunlu bölgelerine, bazı kafe tehditler aldık ve kapalı. Militan pornografisi yaymakla onları suçlamak ve bir ABD askeri iletişim araçları sağlar.

Karada ise, doğu Bağdat, kot pantolon ve beyzbol kapaklar üniversite öğrencilerinin nispeten güvenli bir mahalle busily bilgisayarların onlarca at dönüştürülmüş bir evde mavi ve beyaz faux mermer döşeli dokunun. Çerçeveli Kuran duvarda asılı ve ayetlerin bir buzdolabında soda ve bir televizyon köşesinde oynayan ayarlanır. Ama ezici bir çoğunlukla erkek müşterilerinin en dikkatle onların perde bakıyorum.

"Bütün yaptıkları, chat sohbet," sahibi Yusuf Abdulla, 25, üç yıl önce Shirifi Internet Cafe açıldı bilgisayar bilimleri büyük diyor. "Onlar fırsat bu portal ile ufuklarını genişletmek ve her türlü bilgi onlar hakkında bir şey istiyorum olsun, ama onlar" özellikle kız ile â € sohbet ilgileniyorlar. "

Birçok umut başka bir ülkede kimin Irak kaçmaya yardımcı olacak bir eş bulmak.

Evan Bazi, 21, aynı zamanda bir bilgisayar bilimleri büyük, kafeterya hemen hemen her gün ve ABD'de arkadaşlar, Filipinler ile saatlerce sohbet, Suudi Arabistan, Mısır ve Irak, hiçbiri onun yerine getirdiğini kime gelir. Bir acı gerçek bir "kaçış olarak, bu oturumların anlatıyor."

"Ben arkadaş bulmak istiyorum," diyor. Ama kız o online yerine getirdiğini hayal kırıklığı olmuştur.

"Çoğu kız ben yaklaştı ya da bana yaklaştı, onlar da maddi konum ve ne araba ben götürmek ya da nasıl var para kadar bana soracak," dedi asık suratla diyor. "Ben beni seviyor ve ben sahip oranı ben kişi değil, beni isteyen bir kız bulmak istiyorum."

Birkaç kadınlar da kafeterya geliyor, ama en çok bir erkek akrabası ile birlikte ve sadece kısa bir süre kalmak, Abdulla diyor. Olanlar 30 $ için 50 $ aylık ücret Ödeyebileceğinizden evde internete abone olmak için tercih ederler.

Onlar Dahlia Muayed, sosyal ve sokulgan bir 29-yıl-kim e Batılı bir gazeteci ile bir toplantı risk azalmaktadır sonra-posta gönderir fotoğrafta bir neşeli bir gülümseme yanıp eski içerir.

bir eşarp ile onu trendy bob kapsayacak şekilde reddediyor minyon esmer, kullanılan bir ruh sağlığı sadaka ve bir radyo istasyonu arasında vaktini bölmek için. Bu fon alamadım çünkü Ama hayır kapalı, o iki yakın arkadaşları sonra evlerinin dışında bir araba bombalama öldürüldü istasyonu çıkın.

Şimdi daha çok batıda aile eve Bağdat, okumak, DVD izlemek tutar ve onun çocuğuna bir kardeş-hukuk eğilimindedir yardımcı olur. Çok nadiren, o bir arkadaşına kaçamak bir ziyaret riskler.

Ama ailesine ana bağlantı, arkadaşlar ve o zamanlar tanıdığım hayat internet olduğunu söyledi. e Through-posta ve anlık mesajlaşma, o güçlü "vakit geçirmek için, başkaları ile ilişkileri yapmak, ben önemli hissediyorum etmektir."

"Sanırım bu," diyor var Tanrı'ya şükrediyorum. "Ben yalnız değilim."