25 Ocak 2010 Pazartesi

Can Espri güçlendirilmesi İlişkiler?


Şimdiye kadar Jen yattım ilk kez, daha sonra, 'Ben iş alırım dedi? " "Steve Bartoo, 37, bir bilgi teknolojisi uzmanı diyor. Ziyade onu atın, diye güldü." Ben yeterince herkes ile thata € komik olmak "burada sihirli bir parçası rahat olurdu hiç düşünmemiştim," diyor .

"Yıllardır arkadaşım Justin bana söyleyip durdum, 'Steve karşılamak için var, o hilarious,' Jennifer Pinkowski, 33, bir yazar diyor. "Dışarı o haklıydı. Steve biliyorum komik kişidir kapatır. Bu büyük bir nedenle onu evli."

Steve ve Jen aşık birbirlerine upa € "hepimiz için arama gibi görünüyor bir deneyim çatlama azalmıştır. İnsanlar bir ortağı, mizah anlayışı arzu nitelikleri listesinde sürekli üst yakınlarında gösterir. Dating veya evli olsun, daha bir kişi kendi mizah ortağın duygusu, daha o ilişki olacak memnun seviyor. Gibi boğucu çizgi karakteri Jessica Rabbit dedi zaman kocası, komik-bunny Roger ne gördüm sordu: "O beni güldürüyor."

Ancak bir mizah duygusu pek, Rod Martin, University of Western Ontario bir psikolog uyardı kalp tüm sorunları çözer. Aksine, ilişkilerde mizah her iki yöne de kesebilir. Babes ve Hunks gibi komik insanlar, daha ilk bakışta çekici görünüyor. Zamanla, olsa, heyecan kapalı giyer. Yanısıra, şaka derin ilişki dinamikleri ile çalışmak tehlikeli olabilir güvenerek: Espri kötü bir yumruk paketi olabilir.

"Espri gibi başka bir araç ise," Robert L. Weiss, University of Oregon olan ilişkilerde mizah çalışmaları bir psikolog diyor. "İnsanlar farklı şekillerde çok, bazı negatif olanlar dahil mizah kullanın. Sadece monolitik bir şey değil." Kullanmadan hemen hemen her tatlı, destekleyici şekilde kötü bir ikiz vardır; bir, bencil agresif ve manipülatif sürümü. Ve bu gibi kolayca övme ya da bir saldırı gibi hissedebilirsiniz işyerinde bu alay yorum gibi, mizah iki taraf çok yakından, neredeyse komik değil iç içe geçmiş bulunmaktadır.

Hepimiz bizim en favori qualitiesâ € "Bizim klutziness, utangaçlık hakkında düşmanca quips kılan bir ortak deneyim oldu, sevgi yönetir. Şaka ve de ince şekilde samimiyeti zarar goofing. Eşinizin ne zaman mali getirmek konuyu değiştirmek için bir şaka yapıyorsa, hatta komik olmaya çalışıyorum's fark olmayabilir. Sadece neden ikiniz hakkında katılmıyorum önemli şeyler hakkında konuşmak gibi görünüyor hiç merak edeceğiz.

Bu size bir şey ve ortalama anotherâ € "tam olarak ne insan ilişkilerinde böyle yararlı bir araçtır olduğunu söylemek bir şaka temel structureâ €". "Espri doğasında belirsizdir. Bu nasıl yürüyor. Birden fazla şey söylüyorsun, ve tam olarak ne mesaj açıktır hiç," Martin diyor. Bize kesin bir şekilde fikirleri koymak olanak verir ve eğer iyi almadıysanız konum değiştirin. Esnek bir iletişim stratejisi, konuşma arazi araştıran bir yoludur.

Elizabeth Gifford, bir doktor, sonra o ve onun erkek arkadaşı uzanan başladı bu stratejiyi evlilik sadece hafta fikir float için kullanılır. Gibi kendisinin "bir olduğunu gidiş başladı o anda biliyordum," diyor, o olsun diye aynı linesâ € boyunca "onu freaking olmadan düşünüyordum öğrenmek istedim. "Tatlım, biz Birmingham veya Brooklyn düğün olmalıdır?" diye sordu. Diye şaka ile yaptığı evlilik tartışmaya açık olduğunu işaret birlikte oynadı. Eğer kötü tepki ediyorum, o geri kolayca almış olabilir: "orada Scared, öyle değil mi?"

Humor birlikte, muhtemelen onun net yararları biridir sevenler getirebilir. Howard Markman olan Colorado çiftler ile çalışan bir psikolog, bir şaka veya komik video ile onun "Love Your Medeni" inziva başlatmak için seviyor. "İnsanlar bir araya gülüyorsun, daha fazla birbirlerine doğru pozitif hissediyorum. Bunlar daha şüphe yarar birbirlerine vermek olasılığı yüksektir" diyor. Bu espri en belirgin olumlu kullanmak olabilir. Bir zararı görmek için, belki de lovey ile gör-dovey-espriler sataşmak dışında zor.

Önce escalates Bazen iyi zamanlanmış şaka gergin bir durum etkisiz olabilir. Dianne Spoto, New York Catskills bir öğretmen ve at antrenörü, kocası, Franco ile özellikle ısıtmalı argüman hatırlıyor. Dianne, kim daha çok o, ona doğru koştu olan küçük ve burnunu yaladı, onun parçalardaki mücadele ölü durduruluyor.

Mizah da ruh değiştirebilir veya başka bir bakış noktası tanıtmak. "Ben bir yıl süren depresyon ve duygu dünya gibi bir devlet olduğunu, günlük, benim erkek arkadaşım bana çok ciddi şekilde söylemek bakmak için kullanılan, 'Kimse beni seviyor ayak silerek oldu. Ben histerik, "Lizzie Skurnick, Baltimore bir blogcu diyor bulundu. , Onun erkek arkadaşı nazikçe onu, bunun gerçekçi ve ona depresyon Doğum perspektifi biraz olsun yardımcı düşünce bildirmek dünya onu kasvetli görünümü abartarak By.

Ama bir ortak aşağı yatıştırıcı ve ona kapalı üfleme arasında ince bir çizgi. Bir çift talep ve çekildiği bir kalıp içine düşerse, Weiss, bir partnerâ € "çoğu mana €" sorunlarıyla veya önlemek için ortağı onun talepleri ile başa çıkmaz bildiren bir şaka dağıtmak söyledi. Bir kadın çamaşır yıkamak için eşi hatırlatıyor ve sanki, "Ben izlemek için bir futbol oyunu var demek o, NFL tema mırın. Şimdi çamaşır yapıyorum Olamaz." Şaka ilk defa komik, ama gets hızlı eski Amy Bippus California State University Long Beach haberleşme çalışmaların bir profesör dikkat çekiyor.

Unfunny espriler Sally Eckhoff, Saratoga Springs, New York'ta bir ressam için yinelenen bir sorun oldu. "Sonunda kocam da biraz yardıma ihtiyacı, ikna lanet itâ €" her şeyi tek başıma yapamam, "diyor. "Öyleyse arada bir, o benim dirsek noktası tutun ediyorum ve bana yön. Ve o I'd say, 'Sana yardım I'm!" "Çift şimdi boşanmaktan vardır.

Mizah belirsizlik de insanların sorumluluk almadan düşmanlık ifade sağlar. "Sadece," onlar, bir Sucker Punch daha sanki bir yumruk çizgi teslim sonra söylerim kidding. Genellikle çok aynı yorum veya, affiliative zarar veya düşmanca, bağlam ve dinamik bağlı olarak destekleyici görünebilir. "Nereye sağlıklı ve sağlıksız kullanır arasında çizgi çizmek çok açık değildir," Martin diyor.

Fark sadece hoparlör demek ne demek değil, ama nasıl Dinleyiciyi Bippus savunuyor onu alır. Iyi niyetli mutlaka bir zamanlama hatasının yol açacağı jokeâ € "dinleyicinin ve acı çıkarmak için yeterli değil iyi niyet için joker kredi vermek zorunda.

Sen ve dışarı çıkmak için erkek diyor giyinmek konum, "Sen giyen konum varsayalım ki? Daha iyi benim güneş gözlüğü getirmek istiyorum!" Bir kaygısız uyarı veya düşmanlık bir ifadesi olarak yorum alabilir, Bippus diyor. Eğer yorum düşman, bu bir sinyal onun sizin wardrobeâ € "ya da daha kötüsü, kontrol kontrol istiyor olabilir. Bu durumda, o çok komik olduğunu düşünüyorum değildir. Eğer bu kişi, onun iyiliği için ve sizin için değil onun "â €" kamu utanç kurtaracak bunu kullanıyor mizah kullanmak için yararlı bir nedeni olduğunu düşünüyor ama, Bippus, "diyor, Saya €" "you're sorumlu Ona şüphe parası vermek. "

Zaman Bippus 50 çiftler bir çatışma tartışmaya videoya ve ne zaman ve ortak tartışma sırasında mizah kullanılan tespit etmelerini istedi, o yararlı gibiydi: daha ortakları itâ € fark "ve" itâ € bulundu komik bir mizah bulundu daha fazla ilerleme onlar çatışma ile yapılan hissetti. Bu Roger Rabbit Etkisi destek gibi görünüyor. Ancak, Bippus uyardı, o ayrı neden ve sonuç tease zor. Belki wagwits gerçekten mutlu aşıklar bulunmaktadır. Ama aynı zamanda mutlu bir ilişkileri gülen insanların ruh koymak mümkündür. Eğer eşiniz ile birlikte almak, daha az zaman o üçüncü defa bu hafta için anahtar kaybetme hakkında teases alıngan büyük olasılıkla olacak.

Bu aynı eski o-dedi gibi görünmeye başlayabilir, o-dedi hikaye, fakat gibi görünebilir mizah cinsiyet farklılıklarının olarak öngörülebilir değildir. Bippus 'çalışmada, örneğin, ortalama çiftler' konuşmaları daha mizah algılanan Doğum kadınların mizah üretilen bu erkek komik seks olan insanlar, ama klişe ters.

Yine de, birkaç temalar ortaya çıkar. Ise erkekler kendi kişiliğini geliştirmek için kullanabilirsiniz Birçok kadın ilişki geliştirme bir yolu olarak mizah kullanma eğiliminde Martin, diyor. Bir aile akşam yemeği olarak, örneğin, bir kadın hepsi son Şükran paylaşılan bir an komik bir hikaye anlatmak olabilir. Bir adam daha kendi seyirci ve gülüyor oynamak gibi misafirler tedavi olasılığı olabilir. Bu doğrultuda, Mary Crawford, psikoloji ve University of Connecticut de kadın çalışmaları profesörü, kadınlar işbirlikçi hikaye anlatımı daha mizah bulmak eğilimi erkekler, espiriler ve şakşak kadınlardan daha iyi sevdim bulundu.

"Bazen yol çocuklar diğer çocuklar için yakınlık ifade eder, aşağı daha fazladır mizah geçer. Onlar yaşamlarının kadınlarla mizah aynı tür kullanmaya çalıştığınızda, aynı şekilde durmuyor," Markman diyor.

Yani, Oksijen Network ve Comedy Central erkeklerden kadınlar? Muhtemelen hayır, Crawfordâ € "farklılıklar testosteron ve içerik hakkında daha az ilgili olduğunu söyledi. Sonuçta, erkek hala ve toplumda yüksek statü için birçok çalışmalar güç kullanımı mizah insanların farklı bir kendi underlings yapmak göstermiştir eğilimindedir. "Bunu bir şekilde erkek konuşmak denebilir, ama bir şekilde daha yüksek statü insanların konuşma olabilir," Crawford diyor. Zaman patron çatlaklar bir şaka, herkes chuckles; zaman asistanı bir öneri ya da teklif eleştiri yapmak istiyor, o kendini ile Tempers-mizah küçümseyen.

Kim Beholder göz, mizah çok çok, ve kanıtlamak için ne nükteli sözler olarak berbat hatta zor veya dengesiz ilişkisi bağlamında acımasız görünebilir düz düşebilir niyetiyle bir jokester patronu ile çalışmış's herkes gibi. Bu romantik ilişkiler çok, psikologlar katılıyorum doğrudur: mizah sorun daha fazla güçlük nedeni daha bir belirtisi olma olasılığı yüksektir. It's all about, iyi zamanlama. Eğer önemli diğer bir şakadan anlamaz bunu yapmak için kendi nedenleri de iyi bir göz atın. Gerçekten çalışıyor Were you yararlı olmak için? Belki bu doğru momentumlarını € "ya da mizah için doğru topicâ €" değildir.

Hala Bippus, mizah yazan bir çok esnek önemli iletişim stratejisi, bu yüzden ondan utangaç kalmamasıdır. O da bizi insan yapan büyük bir parçası. "Bir keresinde ablam goril çorap koymak, köpek," ayakları saldırıya Bippus söyledi. "Yerine bir kişi güldü olacaktı. Biz tehdit dışında bir aykırılık olarak görebilirsiniz." Zaman iyi kullanılan, mizah perspektif içinde, kendimizi koymak bizim korku ve acılarını geçmişte görmek ve bir hafif temas yerine ağır bir el aşık insanlara ulaşmak için bize yardımcı olur. Belki Jessica Rabbit tüm sonra sağ fikri yoktu.

Yayın: Psikoloji Bugün Dergi