11 Aralık 2010 Cumartesi

Neden Biz Flirt


Yaygın inanışın aksine, insanların flört sadece iki çok özel türleri: kim tek olan ve evli olanlar. Tek kişi flört çünkü, iyi, onlar ve tek konum dolayısıyla kimsenin sözleşme, onlarla konuşmak zorundadır zor-geri parçası ulaşmak için onlara veya sıfırdan uyuyorum. Ama evli insanlar, sert bir bulmaca konum. Dostum eski gamet ile verimli eğlenceli bir parça vardı ve garanti genleri en azından bazı yeni nesil taşınır ki - belki de üstün - Kendilerine uygun buldum. Onlar evrimsel konuşma, görev yaptım. Kendi genomunu hayatta kalacak. Onları Yay. Pete aşkına Yani için, neden onlar oyun ile devam mı?

Ve iddia önce, tek ya da evli, asla flört, akılda o sadece burada ile uğraşıyoruz konuşmak olmadığını belirtir. Bu jest, duruş, göz hareketin. Haber size ve ucu topuklarınıza kadar konuştuğunuz kişiye öne doğru eğilin nasıl? hızlı küçük kaş yaptığınız zam Bildirimi, yan bakışta biraz size sunuyoruz bakışlarını sürekli size zayıf bir gülümseme ile birleşince? Eğer bir kadın iseniz, bu başka bir yol arıyor, ya da ya da yumuşak, duygusal boyun açığa senin boyun tarafına biraz eğerek kafanı hissediyor musun? Eğer bir adam iseniz, açık, gel-on-saldırı-me pozisyonda vücudunuzun tutuyor, silah senin etkileyici alt karın için göz çizmek için konumlandırılmış?

onlar konuşmadan belirtmek çünkü bilim adamları sizi fiziksel nişan için hazır olduğunu, tüm bu küçük eylemler "temas hazırlık" ipuçlarını aramak. (Daha fazla genel vücut dili olarak bilinen "sözsüz kaçak." Ruhlarının derinliklerinde, tüm bilim adamları şairler vardır.) Bu ipuçları başka bir yerde ve "heteroseksüel ilişki başlatma süreci" olarak insan-etoloji çevrelerinde bilinen ne önemli bir parçası olan, sık sık gibi tıpkı üniversite kampüsleri, üzerinde "Birisi için geliyor." primal açısından, onlar, sen hakim niyetinde değilim fiziksel sinyaller konum ne senin kaçmak niyetinde yok - potansiyel eş onlar garip konuşma aşamasına geçebilirsiniz önce gönderme gereği hem yararlı mesajları. Bu kadar açma hattı için, konuşmak, açılış çizgi konum.

biz bu şekilde flört nedenlerinden biri, yardım edemezler. Biz biyoloji veya kültürü olsun, bunu yapmak için programlanmış konum. Biyoloji bölümü araştırmacılar herhangi bir sayı tarafından incelenmiştir. Almanya'daki Max Planck Enstitüsü ve ardından bir etolojist Irenaus Eibl Eibesfeldt, 1960 yılında filme Afrika kabileleri ve bulunan kadınların baş ardından aynı uzun bakıyorum o Amerika'da gördüm ufak bir gülümseme ile uzak tilt orada yaptım. (Baş hareketi için teknik adı "cant." Olup daha çok gibi bu durumda dışında "olabilir.")

Evrimci biyologların manevralar flört idam bireyler en adeptly daha hızlı bir arkadaşı bulma ve çoğaltılması başarılı olduğunu ve davranışları dolayısıyla tüm insanlarda yaygınlaşan öneririz. "Birçok insan bizim özellikle konuşmadan, iletişim nasıl evrensel bir dil bir parçası olan flört hissediyorum," Jeffry Simpson, Minnesota Üniversitesi'nde sosyal psikoloji programının direktörü diyor.

Simpson şu anda rolleri okuyan bir kadının yumurtlama döngüsünün farklı zamanlarda çekim ve flört oyun. Yaptığı araştırma yumurtluyorum kadınlar flört erkeklere ilgi daha fazla olduğunu göstermektedir. "Onlar çekici bulmak adamlar hangi bazı Çapkın davranışları içerir, kısa vadede cazip özelliklere sahip eğilimindedir" diyor. O kadın bu şekilde davranmaz neden emin değilim, ama takip ettiği yatak yumurtluyorum kadın procreating ve bu bebeklerin daha fazla bebeğe sahip olacağı anlamına gelir bu flört genler üzerinde geçen büyük bir şansı ve benzeri erkekler. Tabii ki, bunların hiçbiri sadece flört gibi, bilinçli bir seçim olduğunu her zaman kasıtlı değildir. "O bir sürü ile, özellikle sözel olmayan şeyler, insanlar tam bunu yapıyoruz farkında olmayabilir," Simpson "diyor. "Sen neye benzediğini görmüyorum. Kişiler ve çapkın ipuçları yayabilir tamamen kendilerinin ne kadar güçlü farkında değil."

Niyet ile Flört

Iyi, bazı insanlar zaten. Ama sonra geri kalanını vardır. Sen kim olduğunu biliyorsun. Eğer gün benim bakkallara teslim ve ben alkol almak için 21 olmak zorundaydı, çünkü biz bir sorun olduğunu söyledi beyefendi konum. Eğer ben bir dolly etrafında onun yolu bilen bir adam sevdim ki aynı adam söyledim beni konum. (Lame, biliyorum ben gafil yakalandı..) Sen gözleri ne kadar duygusal Noel onun fortysomething seatmate söylüyorum önce uçakta arkamda fiftysomething erkeksin - aslında, ben, çünkü eğer öyleyse, sen değilsin umut Eğer skeevy gerçekten konum. Benim açımdan, bu hemen hemen tüm kasıtlı bir zamanlar sizin flört sözlü fazına hareket vardır.

Ve hiçbir şey yanlış olduğu ile orada öğretmek düşünce bazı okullar vardır. Flirtation bir oyun oynadığımız, kendisi için herkes hamle bilen bir danstır. "İnsanlar bir şey isteyen olmadan outrageously flört," 30 yıldır flört araştırmalar yapmış bağımsız seks araştırmacı Timothy Perper diyor. "Flört diğer kişinin ilgisini çeker ve der ki 'siz oynamak ister misin?'" Ve oyun hakkında en heyecan verici şeylerden biri sosyal etkileşim normal kurallar kauçuk olmasıdır. Netlik noktası değildir. "Flört potansiyel bir pencere açılır. Değil evet değil, hayır," Perper diyor. "Bu yüzden belki de bu karmaşık oyunda kendimizi meşgul." Oyun yeni değildir. flört nasıl yayımlanan ilk kılavuz 2000 yıl önce yazılmış, Perper Ovid adlı bir adamla tarafından dikkat çekiyor. Kadınların daha fazla Than You Güzel Seduce Nasıl Ever Like You Look What veya Ne Kadar Onun toz olun No Matter Olası Dreamed: dating kitaplar gitmek gibi, Sevgi Sanat Layguide gibi daha yeni yayınlar bırakır. Ve evet, bu gerçek bir kitap.

Bir zamanlar belki bir oyun öğrendim, bu bize ikinci doğa haline gelir. biz de diğer oyunlarda daha iyi çünkü biz onu çalmak gerekiyor sonra Long, biz orada hala (tabiri caizse) sallanan. Flört bazen sosyal bir geri dönüş pozisyon olur. "Hepimiz nasıl belli durumlarda davranmaya kuralları öğrenmek ve bu bile sinir, insanlara nasıl davranacağını şaşırıyor kolaylaştırır" Antonia Abbey, Wayne State Üniversitesi'nde psikoloji profesörü diyor. bir restoranda ya da bir iş toplantısında davranmasını nasıl komut bir tür öğrenmek gibi, o öneriyor, biz karşı cinsle konuşmak için bir betik öğrenirler. "Bile düşünmeden Biz genellikle bu scriptler kararnameler," diyor. "Bazı kadınlar ve erkekler için betik çok iyi flört diğerleriyle etkileşim için rahat bir strateji olduğunu öğrenmiş olabilir." Başka bir deyişle, şüphe, biz flört zaman.

çoğu zaten angaje olan kişiler propels şey woo sanat kat için ise, çoğu kez şüphe yoktur. Onu merak's. Flört "kişinin mate-değeri sınamak için bir yol ve alternatif imkanı vardır - aslında kimse alternatif olarak kullanılabilir olabileceğini görmek için çalışırken," Arthur Aron, Stony Brook New York State Üniversitesi'nde psikoloji profesörü diyor. evrimsel biyologlar için, bu avantajları açıktır: arkadaşları yavrular ölür ölür. Flört bir çiftleşme sigorta yaptırmayı gibi biraz.

kötü ise kötü geliyor ve yine (ve evet, ben emin değilim) avantajları bütün kendi var sizin dostum, yaklaşık yenilenen dikkat getirebilir başkasıyla flört çok hareket o yok. Bu yüzden bir kazan-kazan's.

Flört de başka bir şey karşılığında harcanan olmak duygusal başkentidir. Değil genelde para için değil, maddi olmayan duran varlıklar için - daha iyi bir masa, bir et suludur kesim, yeteneği çok fazla soru olmadan istenmeyen bir satın dönün. Bu, günlük işlemlerde sürtünmeyi azaltarak ve romantik bir uvertür daha stratejik zamanlı ucu yakın, kullanışlı bir sosyal yağlayıcı's. Hiç bir flört değildi bir erkek kuaför tanıştınız mı? Kadınların daha iyi bakmak için ona gidin. Daha iyi Yani onlar da sık sık patlama için geri dönmek olacak mutlu, onun salon dışına yürürken hissediyorum. Flört's neredeyse zorunlu. Ve kuaför salonu, çok iyi, gay olup olmadığını dikkat çok daha az bir uğursuz peşin olarak alınması muhtemeldir beri.

It Out Dangerous var

Ama berber koltuğu dışında işler bu kadar basit değil. Flört yanlış kişiyle yanlış yol ve bir cinsel taciz, dava bir tokat her şeyi riski vardır. Ve tabii, plainspokenness Amerikan erdem tasarım belirsiz bir etkinliğe bir varlık değildir. olan araştırma flört karanlık yüzü odaklanmıştır Wayne State's Abbey, - o tanıdık tecavüz ya da taciz, taciz içine transmogrifies zaman - flört hain olabileceği konusunda uyarır. "Zaman flört çoğu bir ortak olumlu yanıt vermezse ne zaman desists," diyor. "Ama bazı insanlar sadece gönderiliyor mesajı alamadım, ve onların duymak istediklerini değil, çünkü bazıları bunu görmezden geliyor."

en büyüleyici flört laboratuvarları biri dijital dünya. Burada bütün kelime ve hiçbir vücut dili olan bir mekanın; ister online veya metin mesajları, nüans neredeyse imkansızdır. Metin ve e-posta ve gözde daha bakmak gerek kalmadan yapılabilir sık sık hız yapılır flört, bu racier cesur ve engelsiz yansıma anlarını mesaj veya misconstrued olabilir konusunda olduğu göndermek için akıllıca olacaktır at all. "Flört manifatura değil çok araştırma var henüz dışarı olmasına rağmen bir konu herkesin, büyüleyici bulur ise," Abbey diyor. Ama bir şey açıktır: "İnsanlar genellikle daha daha hızlı, bu nedenle süreci tırmandırmaya olabilir internet üzerinden samimi açıklayamayız hazırız."

Bu kesinlikle Yahoo 'gibi sitelerde kasanın Evli ve Flört e-posta grubu yanı sıra Marriedbutplaying.com ve evli-ama-flirting.com bu anlamda "Flört" kirli konuşmak için bir örtmece olarak görünür var. 2003 yılında Psikoloji Bugün yayınlanan bir sohbet odası 86 katılanların University of Florida çalışma neredeyse tüm bu ankete ise onlar başlangıçta sadece sonunda bir yüzü vardı bir bilgisayar değil, bir gerçek kişinin, neredeyse bunların üçte biri ile flört ediyoruz hissettim bulundu- yüze toplantı birine onlarla sohbet etti. met çiftlerin Ve bütün ancak iki bir ilişki için gitti. sonunda aldattı kişi ya da bunu yaparken niyetiyle sitesine girdim olsun tüm açık değildir onun fantezi tarafından çizilmiş var. Hangisi, siteleri emin asmak Noel öncesi uçuş arkamdaki adam gibi insanlar için karlı bir yer gibi görünüyor.

flört Çoğu insan - off-line - en azından bir ilişki arıyorum değildir. tek flört dışında flört evli setleri şeyler Ama bu tehlike ve buna fantezi çok daha üst derecede olmasıdır. Kazık daha yüksek ve riski herhangi bir olay ihtimalini ince olsa bile büyüktür. Ama kokteyl bazı durumlarda çok headier olduğunu. Bunun nedeni çoğu işlerine durumda, terapistler söylemek, hile daha çok kendilerini ve hayatlarını döndü yol olarak eşlerini memnun olmadığını. daha teyit hissediyor ve sana aşığım kimse düşmesi daha canlandırıcı az vardır. (Daha az olmaktan daha teyit hissediyor aldattığını az var ki, o zaman takip ediyor.) Flört bir kafeinsiz ilişki, duygu bir yolu daha canlı, daha önemli, daha doğrusu seni seviyorum herkesin mutluluğu tehlikeye atmadan arzu - veya Banka hesap dengesi. Öyle devam edin ve flört, siz sorumlu eğer yapabilirseniz. Hatta eşiniz ile deneyebilirsiniz.